MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 19
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zmiksowane na pastę orzechy – ziemne, nerkowe, migdały lub...
fot. Baiba Opule/123RF

Czym zastąpić jajko w potrawach? Oto najlepsze zamienniki jaj kurzych. Zobacz, co sprawdzi się zamiast jajek do panierki, ciasta i kotletów

Masło orzechowe

Zmiksowane na pastę orzechy – ziemne, nerkowe, migdały lub inne – mają gęstą, lepką konsystencję i charakterystyczny zapach, przez co zastępują jajka w wypiekach takich jak brownie, lekkie ciasteczka czy naleśniki. Jednocześnie dodaje im sporo roślinnego białka.

Aby zastąpić 1 jajko, użyj 3 łyżek gładkiego masła orzechowego (60 g).

Zobacz również

Pierwszy letni transfer beniaminka PKO Ekstraklasy. Defensywa wzmocniona

Pierwszy letni transfer beniaminka PKO Ekstraklasy. Defensywa wzmocniona

Muzyczna magia w Pałacyku Zielińskiego. Sporo ludzi i świetna zabawa [FOTO]

Muzyczna magia w Pałacyku Zielińskiego. Sporo ludzi i świetna zabawa [FOTO]

Polecamy

Piżamy na lato za mniej niż 40 złotych. Lekkie, przewiewne i urocze

Piżamy na lato za mniej niż 40 złotych. Lekkie, przewiewne i urocze

Auta elektryczne. Łatwo można dać się oszukać przy zakupie elektrycznej "używki"

Auta elektryczne. Łatwo można dać się oszukać przy zakupie elektrycznej "używki"

Pyszny makaron z cukinią i borowikami. Włoski kucharz zrobił go przez przypadek

Pyszny makaron z cukinią i borowikami. Włoski kucharz zrobił go przez przypadek